Σχολικό έτος 2020-2021

ΤοΣάββατο29 Μαΐου έγινεσεδιαδικτυακή συνάντησηηαπονομή τωνβραβείωντου 7ου Διαγωνισμού Εκφραστικής-ΘεατρικήςΑνάγνωσηςστα γαλλικά, που διοργανώνει κάθεχρόνοηΕλληνογαλλική σχολή Καλαμαρί, μεμεγάληεπιτυχία και συμμετοχή πολλώνσχολείων.

Τοθέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Ιστορίες που μας ταξιδεύουν στο χρόνο, παρελθόν ή μέλλον”-“Des histoires qui nous voyagent dans le temps”.

Το απόσπασμα που διάβασαν οι μαθητές ήταν από το μυθιστόρημα “Μικρός Πρίγκιπας” του Γάλλου συγγραφέα Αντουάνντε Σαιντ-Εξυπερύ το οποίο είναι ένα μαγικό παραμύθι, διαχρονικό, γραμμένο για  μικρούς και μεγάλους. O μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει, επισκέπτεται καινούργιους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει.

Περισσότερα

Τις προηγούμενες εβδομάδες, εδώ στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τη Φυσική μέσα από ένα "άλλο" μάτι. Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα βιβλία αλλά και το διαδραστικό υλικό του παγκόσμια γνωστού οργανισμού National Geographic που αφορούν στην ύλη του μαθήματος της Φυσικής της τάξης τους. Φυσικά ο ενθουσιασμός υπήρξε μεγάλος, φυσικά η κατανόηση της ύλης πέρασε σε άλλο επίπεδο και όλα έγιναν πιο διασκεδαστικά και πιο ενδιαφέροντα. Με την υπόσχεση να επιστρέψουμε του χρόνου αφ' ενός μεν με όρους μη πανδημίας αφ' ετέρου δε με υλικό για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου κλείνουμε την αναφορά αυτή και δίνουμε ραντεβού για τη νέα χρονιά.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

Την Τετάρτη και ώρα 9:00 στο κέντρο  Άρωμα Αυλής η οικογένεια του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου είχε τη χαρά να απολαύσει μια διπλή γιορτή, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Αρχικά  γονείς και καθηγητές αποχαιρέτησαν τους τελειόφοιτους του σχολικού έτους 2020-2021, τα παιδιά της καραντίνας. Πολλές οι μαθητικές στιγμές από γιορτές, δράσεις και εκδηλώσεις  οι οποίες ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παρισταμένων μέσα από φωτογραφίες και βίντεο . Ο ουρανός γέμισε από άσπρα μπαλόνια ζωγραφισμένα από τα παιδιά ενώ τα φλας δε σταμάτησαν να φωτογραφίζουν τα χαμογελαστά τους πρόσωπα.

Περισσότερα
Τελέστηκε την Δευτέρα στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα σχολεία της  χώρας, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς.  Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία (μάσκες και απόσταση), οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έδειξαν τη χαρά και την αισιοδοξία τους για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα Υγεία, Πρόοοδο και Αποφασιστικότητα, ώστε  να υπερβούμε όλες τις δυσκολίες και να επιτύχουμε τους στόχους μας!
Περισσότερα