Σχολικό έτος 2019-2020

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη, στη Μονή Λαζαριστών, τη θεατρική παράσταση "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα". Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους συντελεστές της παράστασης για αυτήν τη σπαραχτική προσέγγιση μιας ανθρώπινης, εφηβικής, μοναχικής ψυχής. Ο ήρωας με σύνδρομο αυτισμού, με τις κινήσεις, τις πράξεις και τις σκέψεις του, αναδείχτηκε όχι απλά σε πρότυπο θάρρους αλλά σε σύμβολο γενναιότητας, θέλησης, πίστης και δύναμης. Ξεδιπλώθηκε ο χαρακτήρας που υπερβαίνει όλες τις σωματικές, πνευματικές, κοινωνικές δυσκολίες και ωθείται με δύναμη ψυχής στο υψηλό κατόρθωμα.
Οι μαθητές του Αριστοτέλειου αφουγκράστηκαν και έζησαν με συγκίνηση αυτήν τη μοναδική διδακτική εμπειρία που εκκινεί σε πρότυπο ανθρώπου που πιστεύει και κραυγάζει: "Μπορώ να καταφέρω τα πάντα!"
Περισσότερα
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Special Olympics Unified Sports και με την υποστήριξη των Special Olympics International, μέσω χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργανώθηκε τριήμερο εκπαιδευτικών και αθλητικών δράσεων στις Σέρρες οι οποίες αφορούσαν μαθητές σχολείων ειδικής και γενικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, καθηγητές φυσικής αγωγής.
Τη Δευτερά 18 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:30 - 13:00 τα παιδιά του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου και συγκεκριμένα η Γ΄Γυμνασίου, συνοδευόμενα από τους Κ. Αλεξιάδη και Ι. Κιάκο, βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του LA VITA CENTER οπού αγωνίστηκαν παρέα με παιδιά με “ειδικές δεξιότητες” το χάρηκαν και το ευχαριστήθηκαν.
Περισσότερα