Σχολικό έτος 18-19

Ιπποκράτους Λόγοι

Την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών είχε την τιμή να υποδεχτεί στο κλειστό αμφιθέατρό του σχολείου τον διευθυντή Νευροχειρουργικής και Παρεμβατικής Νευροακτινολογίας του νοσοκομείου «Υγεία», κύριο Αλέξανδρο Ανδρέου. Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη και ομιλία  του κ. Ανδρέου στο εκπαιδευτήριό μας και αυτής της ομιλίας το θέμα ήταν οι «Ιπποκράτους Λόγοι».

Χρή γάρ, ὅστις μέλλει ἰητρικήν σύνεσιν ἀτρεκέως ἀρμόζεσθαι τῶνδε

μιν ἐπίβολον γενέσθαι

(Όποιος πρόκειται να ασκήσει την ιατρική με σύνεση και ακρίβεια, επιβάλλεται να έχει τις παρακάτω προϋποθέσεις)

Περισσότερα

Κάθε χρόνο στα μέσα Οκτώβρη, στο χώρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου λαμβάνει χώρα η δράση «Ζωγραφίζοντας για την Ειρήνη», στην οποία συμμετέχουν μαθητές της Α` Γυμνασίου . Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους για την ειρήνη, να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν-με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων- τα οφέλη της αλλά και τον αγώνα που χρειάζεται για την επίτευξη και διατήρησή της.

Η δράση ολοκληρώθηκε  σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 15 Οκτωβρίου 2018, στην οποία έγινε η ενημέρωση των μαθητών και η δεύτερη στις 18 Οκτωβρίου 2018, όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν τις δημιουργίες τους, με θέμα «Καθημερινές πράξεις Ειρήνης».

Περισσότερα