Πολιτιστικά Νέα

Κάθε χρόνο τον Οκτώβρη, στο χώρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου λαμβάνει χώρα η δράση «Ζωγραφίζοντας για την Ειρήνη», στην οποία συμμετέχουν μαθητές της Α` Γυμνασίου . Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους για την ειρήνη, να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν-με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων- τα οφέλη της αλλά και τον αγώνα που χρειάζεται για την επίτευξη και διατήρησή της.
Η δράση ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 3 Οκτωβρίου 2019, στην οποία έγινε η ενημέρωση των μαθητών και η δεύτερη στις 11 Οκτωβρίου 2019, όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν τις δημιουργίες τους, με θέμα «Το Ταξίδι της Ειρήνης».
Περισσότερα

(Συμμετοχή του μαθητή  μας της Α΄ Λυκείου, Βασίλη Πολυμέρη)

Στην  τρίτη Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη», συμμετείχε και ξεχώρισε ο μαθητής του εκπαιδευτηρίου μας Βασίλης Πολυμέρης, μαθητής της Α΄ Λυκείου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών συμβάσεων του ΟΗΕ.  Οι μαθητές καλούνται να μεταφέρουν την άποψη της χώρας που εκπροσωπούν, προσδίδοντας και το προσωπικό τους στίγμα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτήρια « Απόστολος Παύλος», στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 14-16 Δεκεμβρίου και ο μαθητής μας αντιπροσώπευσε , ως διπλωμάτης, τη χώρα της Βραζιλίας. Η συμμετοχή του προϋπέθετε τη μελέτη και εξέταση κειμένων του ΟΗΕ (συμβάσεις), του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή για τα δικαιώματα του ανθρώπου και άλλες διαδεδομένες ιστοσελίδες και παρουσίασε τις θέσεις του στη διαδικασία της συντονισμένης συζήτησης που έγινε, ενώ συγχρόνως οι προτάσεις του συμπεριλήφθηκαν στο Σχέδιο Γνώμης που κατέθεσε η επιτροπή που συμμετείχε. 

Συγχαίρουμε το μαθητή μας για το ότι εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας, καθώς ανέπτυξε την κατάλληλη επιχειρηματολογία και έπεισε για τις θέσεις του, ως ένας αποτελεσματικός και επιτυχημένος διπλωμάτης.

Περισσότερα
 Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη.
Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συμμετείχε στο πρόγραμμα της μεγαλύτερης Μαθητικής Προσομοίωσης Επιτροπών του ΟΗΕ (MUN). Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 14-16 Δεκεμβρίου, με το φιλόδοξο σχέδιο οι μαθητές να αλλάξουν τον κόσμο, όπως ακριβώς φιλοδοξεί να κάνει ένας διπλωμάτης.
Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο εκπροσώπησε ο μαθητής της Β/λυκείου, Μέγας Βασίλειος. Ο μαθητής μας συνέταξε σύντομα κείμενα, αφού πρώτα μελέτησε διαδεδομένες ιστοσελίδες, όπως αυτές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Γραφείου του Υπάτου Αρμοστή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR), των Πρεσβειών και Προξενείων των ΗΠΑ και άλλες και τα παρουσίασε στη διαδικασία συντονισμένης συζήτησης, με θέμα: Το δικαίωμα των παιδιών στη εκπαίδευση.
Ο μαθητής μας αναδείχθηκε τέταρτος καλύτερος εμπειρογνώμονας, εκπροσωπώντας την χώρα της Βουλγαρίας.
Μπράβο Βασίλη!
Περισσότερα

Οι μικροί μας μαθητές παρακολούθησαν την Τρίτη 6 Μαρτίου, στο δημοτικό θέατρο « Αστέρια», την παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης, σε ένα μαγευτικό μιούζικαλ, βγαλμένο από το κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς, τον « Όλιβερ Τουίστ». Παρακολούθησαν τον γνωστό ήρωα να καταφέρνει να νικά τις δυσκολίες της ζωής στη Βικτωριανή Αγγλία, χάρη στη μεγάλη δύναμη της ψυχής του. Το έργο έστειλε έτσι σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς, μέσα από χαρούμενες νότες, ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και υπέροχες χορογραφίες. Εντύπωση προκάλεσαν και οι επτά ηθοποιοί με το χορό, το τραγούδι τους και την ικανότητά τους να επικοινωνούν με τα παιδιά, αλλά και το μαγευτικό σκηνικό, όπως και τα κοστούμια εποχής.

Είναι, τελικά υπέροχο, να υποδέχονται οι μαθητές μας την άνοιξη με καλλιτεχνικές εμπειρίες, ταξιδεύοντας στον κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Και έπεται συνέχεια…

Περισσότερα

Με μεγάλη τιμή το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συμμετείχε στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας ASPnetUnesco, που έλαβε χώρα το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου 2018.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν δώδεκα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco.

Θέμα του 4ου Μαθητικού συμποσίου ήταν:

Συνυπάρχω – Συνανήκω – Συμπορεύομαι

Θεσμικό και Αξιακό πλαίσιο – Κατακτήσεις και προτάσεις.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών ευχαριστεί και συγχαίρει τους συντονιστές εκπαιδευτικούς  του 2ου ΓΕΛ Σερρών για την άψογη διοργάνωση του Συμποσίου και κυρίως τους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Περισσότερα

Τη θεατρική παράσταση «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ», στο θέατρο Αστέρια παρακολούθησαν οι μαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου,  τη  Δευτέρα, στις 12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το «μονόλογο ενός καθ’ ομολογία παραλόγου», έργο του Κώστα Λεμονή, με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το έργο έχει ως αποδέκτες τα νεαρά παιδιά, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες, περιμένουν να αναγεννηθούν. Μέσα από την ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου υπουργού της Βουλής, που βρίσκεται όμως σε κρίση συνείδησης, οι νεαροί μαθητές και οι λοιποί θεατές έρχονται αντιμέτωποι με το παρόν και το μέλλον τους, οδηγούμενοι στο συμπέρασμα ότι η μόνη ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από το ίδιο μας τον εαυτό.

Περισσότερα

Διδακτική επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του Γυμνασίου και της πρώτης τάξης του Λυκείου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν να κατανοήσουν τη σημασία της απονομής δικαιοσύνης, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της, ως μέσου που δεν έχει μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί και στο σωφρονισμό, καθώς και στην αποτροπή των αξιόποινων πράξεων.

Περισσότερα

Υποκατηγορίες