Σχολικό έτος 2012-2013

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η εκδρομή της Β’ Λυκείου του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτήριου στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις για όλους μας. Το ταξίδι εκπλήρωσε τις προσδοκίες τόσο των καθηγητών μας όσο και τις δικές μας.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος ικανοποιήθηκαν, καθώς ήρθαμε σε επαφή με το βυζαντινό πολιτισμό. Ξαναζωντάνεψαν μνήμες που είχαμε από τις διηγήσεις παλαιότερων γενεών αλλά και στοιχεία που διδαχτήκαμε στα πλαίσια του μαθήματος τις Βυζαντινής Ιστορίας.

Περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  4ΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΡΕΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τον χώρο του σχολείου, για την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ μέσω Εγνατίας οδού ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ (στάση)  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Διέλευση από τα σύνορα των ΚΗΠΩΝ και είσοδος στην Τουρκία. Περνώντας από ΚΕΣΣΑΝΗ-ΡΑΙΔΕΣΤΟ (στάση) –ΣΗΛΥΒΡΙΑ φθάνουμε στην ΠΟΛΗ το απόγευμα. Ελεύθερος  χρόνος για ξεκούραση και επίσκεψη στην περιοχή της Πλατείας Ταξίμ. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Περισσότερα

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνοόγίας NOESIS είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας την Παρασκευή 5 Απριλίου. Εκεί μαθητές και συνοδοί-καθηγητές περιηγήθηκαν στην έκθεση "ΑΙΓΑΙΟΝ: η γέννηση ενός αρχιπελάγους, μία σημαντική έκθεση για τη γένεση και τη δημιουργία των γεωλογικών θησαυρών του Αιγαίου . Η έκθεση παρουσιάζει, με έναν εντυπωσιακό και ελκυστικό για το ευρύ κοινό τρόπο, τη δημιουργία του Αιγαίου πελάγους, την ομορφιά των νησιών και των ακτών του, με μια προσέγγιση μέσα από την οποία ο επισκέπτης συλλαμβάνει τις διεργασίες στον απώτατο χρόνο, αλλά και γεμίζει επίσης τις αισθήσεις του με εικόνες από τα νησιά και τη ζωή του αρχαίου αυτού πελάγους.

Περισσότερα

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 οι μαθητές του Γυμνασίου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου επισκέφτηκαν την έκθεση «Έργα Τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη-Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι-16ος-19ος αιώνας» που φιλοξενήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Η έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και για αυτό το λόγο πέντε μουσεία της συμπρωτεύουσας φιλοξένησαν πέντε εκθέσεις με τον κοινό τίτλο «Έργα Τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη».

Περισσότερα