Σχολικό έτος 2018-2019

Van Gogh Alive

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών επισκέφτηκε τη μοναδική έκθεση των έργων του VanGogh, στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ. Δεν πρόκειται για μια βουβή αίθουσα τέχνης, όπου ο επισκέπτης βλέπει από μακριά τα έργα. Η συγκεκριμένη έκθεση εξασφαλίζει την ανεπανάληπτη εμπειρία να αλληλεπιδράσει ο επισκέπτης με την τέχνη κατά τρόπο μοναδικό. Μια συμφωνία φωτός, χρώματος και ήχου τον μεταφέρει στον υπέροχο κόσμο του Van Gogh, με τρόπο διασκεδαστικό και μορφωτικό, διεγείροντας τις αισθήσεις και ανοίγοντας το πνεύμα του.

Στη συγκεκριμένη έκθεση αξιοποιείται η τεχνολογία SENSORY4TM, ένα μοναδικό σύστημα που συνδυάζει πολυκαναλικά γραφικά κίνησης, ήχο περιβάλλοντος χώρου ποιότητας κινηματογράφου και έως σαράντα προβολείς υψηλής ευκρίνειας για την παροχή του πιο εκρηκτικού περιβάλλοντος πολλαπλών οθονών στον κόσμο. Οι απίστευτα λεπτομερείς εικόνες ρέουν μέσα από όλους μαζικά τους προβολείς και συγχέονται με τον ψηφιακό ήχο περιβάλλοντος, γεμίζοντας το χώρο με μια ολοκληρωτική κατάδυση του χρήστη σε εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Περισσότερα

Την καθιερωμένη τους ημερήσια εκδρομή πραγματοποίησαν οι μαθητές- μαθήτριες και ο σύλλογος των διδασκόντων του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών, την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στη Βεργίνα και μετέπειτα στη Βέροια. Πρόκειται για την ημερήσια εκδρομή που υλοποιεί το σχολείο, από συστάσεώς του, το μήνα Νοέμβριο, επιλέγοντας προορισμούς εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, συνεπές στο σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο.

Η Βεργίνα είναι ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος, όπου τα μνημεία, περίφημα ή λιγότερο γνωστά, αποτελούν τη νέα πλούσια πηγή γνώσης για την ελληνική αρχαιότητα και την ιστορία της Μακεδονίας. Η ταύτιση της αρχαίας πόλης στη Βεργίνα με την αρχαία πρωτεύουσα των μακεδόνων, τις Αιγές, και η ανακάλυψη των βασιλικών τάφων από τον αείμνηστο καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο συνεχίζουν να προκαλούν ζωηρό ενδιαφέρον στον επιστημονικό κόσμο , αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Περισσότερα

Μια πράξη άξια επαίνου!

Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου συγχαίρει το μαθητή της α΄ γυμνασίου, Καπετάκη Νικόλαο, για την ευγενική και ηθική του πράξη να παραδώσει στο γυμνασιάρχη του εκπαιδευτηρίου, κύριο Αγάπιο Πουλιτσίδη, χρηματικό ποσό που βρήκε στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Ο μαθητής μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, παρέδωσε τα χρήματα, εκφράζοντας την αγωνία και το ενδιαφέρον του για όποιον τα είχε χάσει.

Πρόκειται για σπάνια στις μέρες μας ενέργεια, καθώς η χρηματοκρατούμενη εποχή μας παραδίδει άλλου τύπου « μαθήματα», αυτά της ιδιοτέλειας και του ατομικισμού.

Εμείς, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί του τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να συνεχίσει να είναι ένας έντιμος και με συνείδηση άνθρωπος!