Σχολικό έτος 2018-2019

Την καθιερωμένη τους ημερήσια εκδρομή πραγματοποίησαν οι μαθητές- μαθήτριες και ο σύλλογος των διδασκόντων του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών, την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στη Βεργίνα και μετέπειτα στη Βέροια. Πρόκειται για την ημερήσια εκδρομή που υλοποιεί το σχολείο, από συστάσεώς του, το μήνα Νοέμβριο, επιλέγοντας προορισμούς εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, συνεπές στο σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο.

Η Βεργίνα είναι ένας μεγάλος αρχαιολογικός χώρος, όπου τα μνημεία, περίφημα ή λιγότερο γνωστά, αποτελούν τη νέα πλούσια πηγή γνώσης για την ελληνική αρχαιότητα και την ιστορία της Μακεδονίας. Η ταύτιση της αρχαίας πόλης στη Βεργίνα με την αρχαία πρωτεύουσα των μακεδόνων, τις Αιγές, και η ανακάλυψη των βασιλικών τάφων από τον αείμνηστο καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο συνεχίζουν να προκαλούν ζωηρό ενδιαφέρον στον επιστημονικό κόσμο , αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Περισσότερα

Μια πράξη άξια επαίνου!

Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου συγχαίρει το μαθητή της α΄ γυμνασίου, Καπετάκη Νικόλαο, για την ευγενική και ηθική του πράξη να παραδώσει στο γυμνασιάρχη του εκπαιδευτηρίου, κύριο Αγάπιο Πουλιτσίδη, χρηματικό ποσό που βρήκε στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Ο μαθητής μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, παρέδωσε τα χρήματα, εκφράζοντας την αγωνία και το ενδιαφέρον του για όποιον τα είχε χάσει.

Πρόκειται για σπάνια στις μέρες μας ενέργεια, καθώς η χρηματοκρατούμενη εποχή μας παραδίδει άλλου τύπου « μαθήματα», αυτά της ιδιοτέλειας και του ατομικισμού.

Εμείς, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί του τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να συνεχίσει να είναι ένας έντιμος και με συνείδηση άνθρωπος!