Σχολικό έτος 2017-2018

Την πολυήμερη εκδρομή τους, με κύριο προορισμό το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες, πραγματοποίησαν και οι τελειόφοιτοι του εκπαιδευτηρίου μας, συγχρόνως με τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου (για των οποίων το πρόγραμμα σας ενημερώσαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.) Την εκδρομή αυτή, προγραμμάτισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί καιρό πριν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Περισσότερα

Η νίκη πήγε στον αντικειμενικά καλύτερο! Οι μαθητές του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Σερρών παίξανε στην έδρα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη και χάσανε 51 - 36. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, με πολλή δύναμη και ένταση. Οι μαθητές μας αντιμετώπιζαν παίκτες της Εθνικής ομάδας των Εφήβων και Παίδων, του ΑΡΗ, της ΗΟΟP, της ΔΕΚΑ και τους δυσκολέψανε σε πολλά σημεία του αγώνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά για τη σημερινή μάχη που δώσανε και για τη φετινή τους πορεία!

Του χρόνου με την ενίσχυση και των άλλων μαθητών που φοιτούν ήδη στο σχολείο μας, θα είμαστε καλύτεροι, δυνατότεροι, πιο έμπειροι, πιο προπονημένοι και σίγουρα πιο έτοιμοι για μεγαλύτερες διακρίσεις εντός και ειδικά εκτός Σερρών.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών πραγματοποιήθηκε και φέτος από τις 8-3-2018 έως 11-3-2018 η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β’ τάξης Λυκείου με προορισμό το νησί της Κρήτης. Το πρωί της Πέμπτης της 8ης Μαρτίου ξεκίνησε η εκδρομή μας με αρχικό προορισμό τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του «ΝΟΗΣΙΣ» για να παρακολουθήσουν οι μαθητές μας την έκθεση με τίτλο «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος που ευφηύρε το μέλλον». Η έκθεση που περιλάμβανε συνδυασμό εκθεμάτων και λειτουργικά μοντέλα των ευφευρέσεών του έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν το έργο και την προσωπικότητα αυτής της ιδιοφυΐας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας φτάσαμε στην πόλη του Ηρακλείου και καταλύσαμε στο ξενοδοχείο CapsisAstoriaHotel. 

Περισσότερα

Μάρτιος, μήνας πολυήμερων εκδρομών για την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας. Μήνας χαράς, για τον οποίο η προσμονή ξεκινάει από πολύ νωρίς και μαζί  η λεπτομερειακή οργάνωση των εκδρομών. Έτσι και φέτος οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου τετραήμερη εκδρομή στην Αθήνα, με σαφή εκπαιδευτικό προσανατολισμό, αλλά και ώρες γνήσιας ψυχαγωγίας.       Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι  μαθητές μας, με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, επισκέφτηκαν ( με τη σειρά του προγράμματος) το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο περιηγήθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ενώ απόλαυσαν και τη συναρπαστική θέα της Αθήνας από το φάρο του ογδόου ορόφου. Επιπλέον, στο ΚΠΙΣΝ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση του Στέφανου Λαζαρίδη, του σπουδαίου Έλληνα σκηνογράφου και πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Περισσότερα

Οι μαθητές του Λυκείου του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Σερρών στα πλαίσια της καθιερωμένης ημερήσιας εκδρομής που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 την πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Βυζαντινό Μουσείο, να περιηγηθούν στις 11 αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και να ταξιδέψουν στον κόσμο του Βυζαντίου, μέσα από θεματικές ενότητες που αφορούν στον καθημερινό και δημόσιο βίο, τη λατρεία και τα ταφικά έθιμα, την αρχιτεκτονική και την τέχνη, την εμπορική και εργαστηριακή δραστηριότητα και να ανακαλύψουν τη συνέχεια και σχέση του χτες με το σήμερα. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο για την περιήγηση στο κέντρο της πόλης.

Περισσότερα