Σχολικό έτος 2016-2017

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών πραγματοποιήθηκε και φέτος από τις 7-4-2017 έως 9-4-2017 η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της β’ τάξης Γυμνασίου με προορισμό το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Το πρωί της Παρασκευής της 7ης Απριλίου ξεκίνησε η εκδρομή μας με αρχικό προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και  τελική άφιξη στο νησί της Κέρκυρας. Νωρίς το απόγευμα φτάσαμε στην πόλη της Κέρκυρας και καταλύσαμε στο ξενοδοχείο CorfuPalace. 

Περισσότερα

Η τρίτη τάξη του λυκείου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών πραγματοποίησε εξαήμερη εκδρομή στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη και στη Φλωρεντία, στις 4 με 9 Απριλίου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώθηκε ως εξής:

1η ημέρα: Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την Αιώνια πόλη. Ξεχώρισε την πρώτη μέρα η περιήγηση στο Ιστορικό κέντρο όπου οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι στην PiazzaNavonaκαι αργότερα στην Παλιά Ρώμη, περιοχή Trastevere. Οι μαθητές απόλαυσαν τον περίπατο τα εδέσματα και τον περίφημο ιταλικό καφέ.

Περισσότερα

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών πραγματοποίησετην τετραήμερηεκπαιδευτικήεκδρομήτης Α’ Λυκείουστην Αθήνα,από06/4/2017 μέχρι 09/4/2017.

Οιμαθητές μας, με βάση το πρόγραμμα της εκδρομής, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μνημεία της εθνικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Έτσι, γνώρισαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο Μουσείο της Ακρόπολης και περιηγήθηκαν στον βράχο της Ακρόπολης, όπου θαύμασαν το απαράμιλλο μεγαλείο του Παρθενώνα και των άλλων αρχιτεκτονημάτων: Προπύλαια, Ναός της Απτέρου Νίκης, Ερεχθείο, Ηρώδειο, Θέατρο Διονύσου. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το αισθητικό κάλλος και την αρμονία του αρχαίου πολιτισμού.

Περισσότερα

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών στα πλαίσια της καθιερωμένης ημερήσιας εκδρομής που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 την πόλη της Καβάλας. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την άνω πόλη, να γνωρίσουν την ιστορία της και μετά να έχουν ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στο λιμάνι και στην κεντρική πλατεία.

Περισσότερα