Εκδηλώσεις

Οι μαθητές του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Σερρών με την βοήθεια του πιστοποιημένου συμβούλου κ. Α. Ανδρικάκη, πραγματοποιήσαν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που γίνεται κάθε χρόνο για την ανάδειξη των ικανοτήτων, των ενδιαφερόντων και των προτιμήσεών τους, για το μελλοντικό τους επάγγελμα.

Το τεστ είναι ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού , το οποίο εκτός των άλλων εντοπίζει  τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε κάθε μαθητή καθώς επίσης και τα αντίστοιχα τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Το τεστ υλοποιείται μόνο με χρήση Η/Υ και μπορεί να διατεθεί  σε όλους τους μαθητές των λυκείων του Νομού.

Περισσότερα

Επίσκεψη πραγματοποίησε στις 15/03/2017 το Γυμνάσιου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Σφακιανάκη, πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη και ασύνετη χρήση του.

Στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών την Παρασκευή 16/12/2016  και ώρα  13:00 με 15:00 πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα:

"Από την Γεωμετρία στα Κοινωνικά Δίκτυα"

Ομιλητής: Ο κ. Αντωνίου Ιωάννης, διακεκριμένος καθηγητής του τμήματος μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και αναφορές.

Ο κ. Αντωνίου ανέπτυξε ένα θέμα που καθήλωσε μαθητές και καθηγητές καθώς ανέλυσε το πώς ο κόσμος των μαθηματικών και συγκεκριμένα της Γεωμετρίας μπορεί να δώσει εξηγήσεις για το φαινόμενο των πάσης φύσης κοινωνικών δικτύων που τα τελευταία χρόνια κάνουν θραύση παγκοσμίως ειδικά στους νέους. Ανέδειξε το ρόλο και τη σημασία των Μαθηματικών στη διαμόρφωση μιας σοβαρής κριτικής αντίληψης, όχι μόνο για τα Μαθηματικά ως μάθημα, αλλά κατά κύριο λόγο και ως εργαλείο για την κατανόηση και ερμηνεία σύνθετων φαινομένων της ζωής μας, στα οποία το μάθημα των μαθηματικών έχει καθοριστική σημασία στην εξέλιξη βασικών τομέων του δημόσιου βίου και στη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα.

Περισσότερα

Στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών

την Παρασκευή 16/12/2016  και ώρα  13:00 με 15:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα:

"Από την Γεωμετρία στα Κοινωνικά Δίκτυα"

Ομιλητής: Ο κ. Αντωνίου Ιωάννης, διακεκριμένος καθηγητής του τμήματος μαθηματικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα

Η Διοίκηση του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών ανακοινώνει με χαρά και υπερηφάνεια ότι το σχολείο μας θα εκθέσει το έργο του στην προσεχή SER-EXPO, τη 2η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών...

Όπως είναι ήδη γνωστό η Έκθεση, η οποία πέρυσι τελέστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία, θα λάβει χώρα στο χώρο της Αντιπεριφέρειας Σερρών το διάστημα 24 – 26 Ιουνίου 2016. Η σπουδαία αυτή διοργάνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερρών θα δώσει την ευκαιρία στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο να παρουσιάσει το πλούσιο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και αθλητικό έργο του, αλλά και να εξοικειώσει το Σερραϊκό κοινό με τις καινοτόμες δράσεις μας.

Περισσότερα

25η Μαρτίου 2016

Οι ουλαμοί των μαθητών του σχολείου μας παρελαύνουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. 25η Μαρτίου 2016, 195 χρόνια μετά τη Μεγάλη Επανάσταση, τιμούμε τους ήρωες, τις ιδέες, τα υψηλά ιδανικά!

Περισσότερα

Άλλη μια πρωτότυπη δράση υλοποιήθηκε για τους μαθητές του σχολείου μας. Στο πλαίσιο του εορτασμού του «μήνα Γαλλοφωνίας» (mois de la Francophinie), του θεσμού της «Άνοιξης των ποιητών» και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, με εμψυχώτρια την καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κυρία Στεφανία Ηλιοπούλου, οι μαθητές μας υλοποίησαν μια όμορφη και ρομαντική δράση...

Το φιλόξενο στούντιο του Ρόδον FM ήταν ο χώρος που φιλοξένησε την ενέργεια αυτή. Οι μαθητές μας στάθηκαν στα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού και έδωσαν ζωή σε μια σειρά ποιημάτων στα Ελληνικά και στα Γαλλικά. Επελέγησαν ποιήματα της Ήρας Φεκουκατζή, Ελληνίδας ποιήτριας που ζει και δρα στο Παρίσι, αλλά και αγαπημένα ποιήματα των μαθητών. Πολύτιμη στάθηκε η συνδρομή εθελοντών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στην πόλη μας στα πλαίσια προγράμματος της UNESCO.

Περισσότερα

Υποκατηγορίες