Μαθητικές Διακρίσεις

Η μαθήτρια της Β' Λυκείου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών Δανάη Χριστίνα Αβδελά συμμετείχε με άλλες δύο μαθήτριες της Γ' Λυκείου και μια της Α΄ Λυκείου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών (EGMO) του 2019, η οποία διεξήχθη στο Κίεβο της Ουκρανίας από 7 έως 13 Απριλίου 2019, και συμμετείχαν εκτός των χωρών της Ευρώπης οι Η.Π.Α., ο Καναδάς και Αραβικές χώρες.

Σε σύνολο 49 χωρών και 200 περίπου διαγωνιζόμενων μαθητριών, η Ελληνική Ομάδα πέτυχε την καλύτερη παρουσία της από τις μέχρι τώρα συμμετοχές της στον διαγωνισμό και ειδικά στην γεωμετρία κατάφερε να αποσπάσει την 8η θέση!

Η Δανάη έλαβε διάκριση με «ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ» με μόνο μία μέρα συμμετοχής.

Το Αριστοτέλειο τη συγχαίρει και της εύχεται πάντα επιτυχίες στη ζωή της.

Περισσότερα

Στα πλαίσια εκπόνησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής της σχολικής χρονιάς 2017-2018, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών στηρίζοντας έμπρακτα πολιτισμικές δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ορνιθοπανίδας, συμμετείχε στη διεξαγωγή του 21ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τη «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής». Οι μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στο Εργαστήρι Εικαστικών διακρίθηκαν στην τρίτη θέση για την πρωτοτυπία και τη λειτουργικότητα των τεχνητών φωλιών και τους απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι. Οι φωλιές θα αναρτηθούν σε δέντρα του Άλσους Βεΐκου, του Πάρκου Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» του Δήμου Ιλίου και σε άλλα πάρκα του νομού Αττικής.

Περισσότερα

Η μαθήτρια μας Δανάη Αβδελά είναι η μοναδική μαθήτρια του νομού Σερρών της α΄ λυκείου που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ευκλείδης» (2017-2018) και προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην επόμενη φάση του «Αρχιμήδη»  η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα.

Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια, στους γονείς της και στους καθηγητές της. Καλή επιτυχία, με κατάκτηση μεταλλίου στον επερχόμενο  Αρχιμήδη.

Μαθηματικές διακρίσεις

Η διεύθυνση του σχολείου μας συγχαίρει

(1) την μαθήτρια μας της Α΄ τάξης Γυμνασίου, Καζάκη Δήμητρα για την επιτυχία της στον Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Διόφαντος» και την πρόκριση της στη 2η φάση.

(2) τους μαθητές μας

(α) της Β΄ τάξης Γυμνασίου Δεσποτίδου Φανή

(β) της Γ΄ τάξης Γυμνασίου  Αβδελά Μαριάνθη

(γ) της Α΄ τάξης Λυκείου Αβδελά Δανάη Χριστίνα, Γκολέμη Θεόδωρο και Μορφακίδη Σωτήρη για την επιτυχία τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ευκλείδης» και την πρόκριση τους στη επόμενη φάση του  «Ευκλείδη».

Και οι  δύο διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 και στις ώρες 9πμ-12πμ στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών (ΓΡ. ΡΑΚΙΝΤΖΗ 72).

Καλή επιτυχία στους μαθητές μας για την επόμενη φάση των διαγωνισμών.

Περισσότερα

Συγχαρητήρια στο μαθητή μας της Α΄ Λυκείου Μπογιατζή Αναστάσιο για τη βράβευσή του στον  27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2017 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που διεξήχθη στις 5/3/2017.

Ο Τάσος είναι μεταξύ των 34 μαθητών πανελλαδικώς που έλαβαν βραβείο.

Του ευχόμαστε να συνεχίσει με την ίδια αγάπη για τη Φυσική για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή του.

Περισσότερα

Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες όλων των τάξεων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ευκλείδης» για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του «Αρχιμήδη»  η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα αλλά και τους επιτυχόντες της β΄ φάσης του τοπικού Διαγωνισμού για μαθητές Α’ Γυμνασίου «Διόφαντος».

Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τη μαθήτρια μας ΔΑΝΑΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΒΔΕΛΑ γιατί είναι η μοναδική μαθήτρια της γ΄ γυμνασίου που διακρίθηκε, αλλά και τη μαθήτρια μας ΜΑΡΙΑ ΒΕΝΕΤΗ που είναι μια από τις 7 μαθητές της α΄ γυμνασίου που διακρίθηκαν στον διαγωνισμού.

Επιτυχόντες του 77ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ»

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε τον 77ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ» για τους μαθητές Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείωντης χώρας .

Το Παράρτημα Σερρών της Ε.Μ.Ε. διοργάνωσε τον 1ο Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» για τους μαθητές της α΄ τάξης Γυμνασίου του Νομού Σερρών.

Η μαθήτρια μας της γ΄ γυμνασίου Αβδελά Δανάη Χριστίνα διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Ο Θαλής»  και η μαθήτρια μας της α΄ γυμνασίου Βενέτη Μαρία διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Ο Διόφαντος».

Και οι δύο μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις επόμενες φάσεις των διαγωνισμών («Ευκλείδης και 2η φάση Διόφαντου αντίστοιχα) που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στις ώρες 9 πμ έως 12 πμ στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών.

Συγχαίρουμε τις μαθήτριες μας και τις ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επόμενη φάση των διαγωνισμών.

Υποκατηγορίες