Σχολικό έτος 2015-2016

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συγχαίρει τον Τομέα Φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών για την άριστη διοργάνωση των Σχολικών Αγώνων Στίβου Γυμνασίων και Λυκείων...

Συγχαίρουμε επίσης τους νέους αθλητές που αγωνίστηκαν και τους Γυμναστές τους. Οι αγώνες έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα με οργανωτική αρτιότητα και μεγάλη συμμετοχή. Αναδείχτηκε το φίλαθλο πνεύμα, το ήθος και η ευγενής άμιλλα.

Περισσότερα

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συγχαίρει τους μαθητές μας για τις σημαντικές διακρίσεις που πέτυχαν στην Αντισφαίριση (τένις)...

Πρόκειται για τους μαθητές μας Ηλία Κωστίδη και Αλκιβιάδη Παπανίκο, που αγωνίζονται στο Διπλό στην κατηγορία των Αγοριών 14 ετών.

Συγκεκριμένα, στο 1ο  Πρωτάθλημα Επιπέδου 2, που διεξήχθη στην Ιωνία του Βόλου  11 – 13 Μαρτίου, το δίδυμο κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Λίγες μέρες αργότερα, στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιπέδου 1, που διεξήχθη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης 25 – 28 Μαρτίου, οι ίδιοι αθλητές κατέκτησαν την 3ηθέση, θέτοντας τις βάσεις για σπουδαίες επιδόσεις στο μέλλον.

Περισσότερα

Μαθητές και συνοδοί - καθηγητές σε μια από τις πιο πλούσιες σε εικόνες εκδρομές μας. Το πανέμορφο Ναύπλιο, οι Μυκήνες με τη βαριά ιστορική σημασία, η Επίδαυρος του πνευματικού ύψους, η Ύδρα και οι Σπέτσες για μια γεύση από κοσμοπολίτικο Αιγαίο.

Ακολουθεί fotogallery

Περισσότερα

Ένα μάθημα διαφορετικό από τ’άλλα πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2016, στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Ν. Σερρών.

 Οι μαθητές  της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν στο υπαίθριο θέατρο του σχολείου τον υπολογισμό της περιφέρειας της γης και της ακτίνας της, όπως την έκανε ο Ερατοσθένης 300 χρόνια π.Χ . Κατόπιν, υπολόγισαν  και οι ίδιοι με την ίδια μέθοδο την περιφέρεια και την ακτίνα της γης.

 Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις μετρήσεις καθώς είχαν χωριστεί σε ομάδες με διαφορετικό αντικείμενο η καθεμιά.

Το μάθημα συντόνιζε ο καθηγητής των μαθηματικών κ. Ανδρικάκης Αθανάσιος.

Περισσότερα

MIA ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

H ιδέα ξεπήδησε¨ στο μάθημα της Ιστορίας στο κεφάλαιο των Αποικισμών. Κάθε δάσκαλος έχει την απώτερη πάντα αγωνία να κάνει το μάθημα του όσο γίνεται πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές του. Έτσι λοιπόν κλήθηκαν τα παιδιά να γίνουν μικροί ερευνητές να ανακαλύψουν στα χνάρια του χρόνου τη σημασία του επιθέτου τους, πώς και γιατί ονομάζονται έτσι, και να ιχνηλατήσουν όσο πιο μακρινά μπορούσαν τις ρίζες τους, την καταγωγή τους.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν να ρωτούν και να καταγράφουν ημερομηνίες, ιστορίες και μνήμες των προγόνων μας. Επικοινώνησαν και συναντήθηκαν με παππούδες, γιαγιάδες, θείες και θείους, ακόμα και στο εξωτερικό με skype οι οποίοι με ιδιαίτερη προθυμία και συγκίνηση, τους βοήθησαν.

Περισσότερα

Η γυμναστική και ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστα και πολύ σημαντικό κομμάτια της σχολικής ζωής. Στο σχολείο μας, λοιπόν, μεριμνήσαμε πολύ για τη φυσική αγωγή των μαθητών μας...

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν οι αθλητικοί όμιλοι (clubs) μέσα στο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμά μας. Όμιλοι που συμπληρώνουν τις ανάγκες των παιδιών για εκγύμναση, άσκηση και άθληση, καθώς το μάθημα της Φυσικής Αγωγής είναι από τα «αδικημένα» στο σχεδιασμό του Υπουργείου. Επίσης τα παιδιά λαμβάνουν τις βασικές αρχές των αθλημάτων, μετουσιώνουν το παιχνίδι σε κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγούνται.

Περισσότερα

Μέσα σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, 23-25 Οκτωβρίου 2015, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’.

Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν από το σχολείο μας οι μαθήτριες:

Αβδελά Δανάη (β’ Γυμνασίου), Ταλουμτζή Μαριλένα (β’ Γυμνασίου), Τσιαντή Δήμητρα (γ’ Γυμνασίου), Τσιλιακούδη Ιωάννα (γ’ Γυμνασίου).

Οι μαθήτριές μας αγωνίστηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο αγώνισμα του ομαδικού, την 3η θέση στο αγώνισμα του comboκαι τέλος η μαθήτρια Τσιαντή Δήμητρα κατέλαβε (μαζί με τη συναθλήτριά της Δεδούση Νέλλη) τη 2η θέση στο αγώνισμα του duet.

Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια!!