Σχολικό έτος 2019-2020

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών μαζί με λίγα ακόμη ιδιωτικά σχολεία στο πανελλήνιο, μέσα σε τρεις μόνο ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων που έγινε με εντολή της κυβέρνησης,  ξεκίνησε την τηλεκπαίδευση στους μαθητές  της Γ΄ λυκείου.

Στις επόμενες πέντε ημέρες ολοκλήρωσε την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για όλες τις υπόλοιπες τάξεις.

Η πρωτοποριακή μας πλατφόρμα βασίζεται στα εργαλεία της Microsoft, Teams και OneNote.

Είμαστε το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που συνδυάζει αυτά τα δύο εργαλεία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να κάνουμε διαλέξεις αλλά και να λειτουργούμε πραγματικά σαν να βρίσκονται οι μαθητές και οι διδάσκοντες μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Η άμεση ανταπόκριση του σχολείου μας στις σημερινές απαιτήσεις είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας χρήσης της ψηφιακής τάξης την οποία θέσαμε σε λειτουργία από το σχολικό έτος 2014 – 2015.

Στην ψηφιακή τάξη, η διεξαγωγή των σχολικών παραδόσεων, της μελέτης του μαθητή, αλλά και της αξιολόγησης των επιδόσεων, γίνεται μέσα από ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ευχάριστο ψηφιοποιημένο σχολικό περιβάλλον.

Βιβλία, σημειώσεις και υποστηρικτικό υλικό, ψηφιοποιήθηκαν σε εύχρηστη μορφή και κατάλληλες μορφές αρχείων. Οργανώθηκαν κατά μάθημα και αποθηκεύτηκαν στο OneDrive. H διασύνδεση του μαθητή με τον καθηγητή είναι διαρκής. Ό,τι γράφεται από το διδάσκοντα αποτυπώνεται την ίδια στιγμή στην οθόνη του μαθητή. Επιπλέον ο μαθητής, έχει τη δυνατότητα να ανατρέξει στην παράδοση της ημέρας οποιαδήποτε στιγμή ή να θυμηθεί την παράδοση παλαιότερων μαθημάτων.

Περισσότερα