Σχολικό έτος 2017-2018

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε, το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Ιουνίου, στο σχολείο μας ώστε να γνωριστούμε, να δείτε τους χώρους μας και να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα σπουδών μας.

Η εκδήλωση αφορά γονείς και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2321051111

Περισσότερα

Την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, στο αμφιθέατρο του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Σερρών, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ Σερρών, στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών  (Project),  έγινε παρουσίαση στους μαθητές της Β΄ Λυκείου, με θέμα «Πρώτες Βοήθειες» .

Οι εκπαιδευτές κ. Θεοφάνης Παπαευσταθίου και κ. Βασιλειάδης Ανέστης έδειξαν στα παιδιά, αλλά και στους καθηγητές του σχολείου όλες τις νέες τεχνικές που εφαρμόζονται για την ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) , την αντιμετώπιση πνιγμού από αντικείμενο, αλλά και την χρήση του Απινιδωτή.

Μετά  την παρουσίαση, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των τεχνικών που μάθανε στο ειδικό  ομοίωμα που υπήρχε, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε  πολλές ερωτήσεις που διατύπωσαν. 

Περισσότερα

ΗΜΕΡΑ ΜΕΝΤΟΡΩΝ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Την Τέταρτη 28 Μαρτίου 2018, στo πλαίσιo της  «Ημέρας των Μεντόρων», μαθητές και μαθήτριες από την Β΄ Λυκείου του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ακαδημαϊκούς εκπροσώπους Σχολών – Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να ενημερωθούν για τα αντίστοιχα αντικείμενα σπουδών και να αξιοποιήσουν τη γνώση και την εμπειρία ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού, ο οποίος θα προσφερθεί να λειτουργήσει ως Μέντορας των μαθητών και μαθητριών μας.

Με την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει ενημέρωση από τους μαθητές του προγράμματος προς όλους τους συμμαθητές τους.

Περισσότερα

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο για δεύτερη φορά πραγματοποιήσαν  σήμερα 20 Μαρτίου 2018 οι μαθητές  του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Σερρών στο υπαίθριο αμφιθέατρό του,  όπου γνώρισαν τη μέθοδο με την οποία μέτρησε την περιφέρεια της γης ο Ερατοσθένης.

Οι  μαθητές με βασικές γνώσεις γεωμετρίας και τριγωνομετρίας και τη βοήθεια του καθηγητή τους κ. Αθανάσιου Ανδρικάκη, μέτρησαν το μήκος της ράβδου, τη σκιά της, βρήκαν τριγωνομετρικούς αριθμούς και γωνίες και κατάφεραν να υπολογίσουν την περιφέρεια της γης και την ακτίνα της όπως ακριβώς το έκανε και ο Ερατοσθένης το έτος 300 π.Χ στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Ήταν ένα διαθεματικό μάθημα διαφορετικό από τα άλλα σε ένα από τα ωραιότερα πειράματα στην Ιστορία των Επιστημών

Περισσότερα