Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στο Παρίσι

Στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών πραγματοποιήθηκε η Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Λυκείου. Η εκπαιδευτική εκδρομή έλαβε χώρα στο Παρίσι το διάστημα μεταξύ Τετάρτη 05 Μαρτίου έως και Κυριακή 09 Μαρτίου 2025 και η αποστολή αποτελούνταν από τριάντα μαθητές – μαθήτριες και τρεις συνοδούς καθηγητές.

Πριν την αναχώρηση πραγματοποιήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος του λεωφορείου από την Τροχαία Σερρών και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Επόμενος σταθμός το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Μποβέ της Γαλλίας. Το απόγευμα της Τετάρτης 5-3-2025 φτάσαμε στο κέντρο του Παρισιού με επίσκεψη στην πλατεία Τροκαντερό την οποία οι μαθητές θαύμασαν και στην οποία φωτογραφήθηκαν με φόντο τον πύργο του Άιφελ και στη συνέχεια περπατήσαμε στον διάσημο δρόμο του Παρισιού champs elysees. Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στην Disneyland. Η τρίτη ημέρα παραμονής μας στην πόλη του Φωτός ξεκίνησε με μια πανοραμική ξενάγηση σε σημαντικά σημεία αναφοράς, όπως, την Αψίδα του Θριάμβου, το Γαλλικό Κοινοβούλιο, τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ Φοντάνες του Μπερνίνι και τους κήπους του Κεραμικού. Επίσης ξεκινώντας από τη Βαστίλη περιπλανηθήκαμε στην πανέμορφη συνοικία Μαραί, η οποία περικλείει την πλατεία Βοζ , όπου βρίσκεται το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ και φτάσαμε στη συνοικία των Λατίνων και από εκεί στους κήπους του Λουξεμβούργου. Καταλήξαμε στο μουσείο του Λούβρου, όπου οι μαθητές θαύμασαν την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, όπως, επίσης και την Ελληνική, τη Ρωμαϊκή και ένα μέρος της Αιγυπτιακής πτέρυγας. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για βόλτα, αναμνηστικές αγορές και φαγητό. Την τέταρτη ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα ανεβήκαμε στο ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, τον λόφο της Μονμάρτης και τη βασιλική Σακρ Κερ. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στον πύργο του Άιφελ, το απόγευμα κάναμε κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα και αργά το απόγευμα επισκεφτήκαμε την περιοχή της Όπερας. Τελευταία ημέρα αναχώρηση από το ξενοδοχείο με σύντομη επίσκεψη στην Παναγία των Παρισίων, το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόνης και το Πάνθεον και από εκεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την πόλη μας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μαθητές, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και το ταξιδιωτικό γραφείο για την άψογη συνεργασία και την υποδειγματική οργάνωση της εκδρομής.