11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού αποτελεί μια γιορτή του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, που διοργανώνεται κάθε χρόνο με στόχο να αναδείξει την αξία του αθλητισμού και της άσκησης στην καθημερινή ζωή των μαθητών. Η συγκεκριμένη ημέρα προωθεί τη σημασία της κίνησης, της άσκησης και της ομαδικής συνεργασίας, όχι μόνο για τη σωματική υγεία, αλλά και για την ψυχική ευεξία των παιδιών και των νέων.

Η φετινή 11η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: «Αθλούμαστε Μαζί́. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή́» επικεντρώνεται στις αξίες του αθλητικού πνεύματος με κύριο στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Στο σχολείο μας οργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, αγώνες και παιχνίδια, όπου οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν, αλλά και να ενημερωθούν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και της ισορροπημένης ζωής. Σημαντική η συμβολή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, ιδιαίτερα της καθηγήτριας κ. Καταρτζή και των φοιτητών του τμήματος, οι οποίοι με τις δράσεις τους έδωσαν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να βιώσουν την ευχαρίστηση που προσφέρει η φυσική δραστηριότητα και να χτίσουν υγιείς συνήθειες για το μέλλον. Παράλληλα, οι μικροί μαθητές της Α’ Γυμνασίου, συμμετείχαν στην εκδήλωση αθλητικών δράσεων «ΑΘΛΟΡΑΜΑ», στο κέντρο της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΤΕΦΑΑ Σερρών (Α.Π.Θ) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.